IMG_2574.JPG
IMG_2482.JPG
IMG_2554.JPG
IMG_2489.JPG
IMG_2508.JPG
IMG_2567.JPG
IMG_2518.JPG
IMG_2005.JPG
IMG_2004.JPG

Doen & Zien

Pieterburen is waarschijnlijk een van de bekendste dorpen van Nederland vanwege de Zeehondencreche. Maar afgezien van deze bekende atractie zijn er nog veel meer activiteiten te ondernemen en ervaringen te beleven. Denk maar eens aan wadlopen, yoga op het wad, visje happen op Lauwersoog, het Nationaal Park Lauwersmeer met al haar mogelijkheden (tucktuck rijden, wandelen, fietsen, vogels kijken, zeilen, of zwemmen), bezoekje aan het haventje en bruincafe op Noordpolderzijl aan de Wadenzee, de DoeZoo, Landgoed Verhildersum, de Menkemaborg, of een dagje Groningen, Schiermonnikoog of Borkum (DL).

Ook runnen wij een bakkerij in het dorp, Bakkerij Stoet&Ainvoud,. De bakkerij is gevestigd in een oude circuswagen van Circus Renz. In de wagen is een echte steenoven gebouwd waar we biologisch brood en lekkernijen bakken. Ook kun je bij ons terrecht voor groentes, streekproducten of koffie met taart op het terras! De bakkerij is elke donderdag en vrijdag geopend van 13:00 tot 17:00.

 

Pieterburen heeft een zeer rijke omgeving en bovendien is er veel natuur.

En als u houdt van vogelskijken dan is deze omgeving een waar Walhalla. Kiekendieven, gorzen, ijsvogels, de zeearend, steltlopers op het wad, lepelaars, grote zilverreiger, de blauwborst en nachtegaal zijn onder andere vogels die hier in de omgeving voorkomen.

Verder kunnen wij u natuurlijk altijd voorzien van informatie tijdens uw verblijf hier want we hebben nog veel meer tips en trics.

Wadkovice